Emmis halvnyttiga morotspannkaka
Mitt i allt pluggande under kvällen behövdes det god energi. Vad passar inte bättre då än ugnsbakad morotspannkaka?
Säg det :P. Jag använde mig av ett vanligt pannkaksrecept i grunden, men "förbättrade" det lite ;)
Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
6 dl mjölk
3 ägg
2 morötter
½ tsk salt
30-50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda först mjöl, kruskakli och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken. Vispa till en jämn, klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och knäck försiktigt i äggen. Vispa tills smeten är jämn och fin. Riv morötterna, häll i smeten och rör om. Smält smöret i en ugnsfast form, eller i långpanna, och häll i smeten. Rör om. Häll smeten i formen och kör in i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
Servera med exempelvis rivna morötter, rivet äpple, stekt fläsk och lingonsylt eller med drottningsylt och mjölk - som jag vill ha det! ;)
Säg det :P. Jag använde mig av ett vanligt pannkaksrecept i grunden, men "förbättrade" det lite ;)
Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
6 dl mjölk
3 ägg
2 morötter
½ tsk salt
30-50 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda först mjöl, kruskakli och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken. Vispa till en jämn, klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och knäck försiktigt i äggen. Vispa tills smeten är jämn och fin. Riv morötterna, häll i smeten och rör om. Smält smöret i en ugnsfast form, eller i långpanna, och häll i smeten. Rör om. Häll smeten i formen och kör in i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
Servera med exempelvis rivna morötter, rivet äpple, stekt fläsk och lingonsylt eller med drottningsylt och mjölk - som jag vill ha det! ;)
Kommentarer
Postat av: Anna Bergquist
Gjorde denna idag. Gott!
Även Irma åt med god aptit.
Trackback