Fransk köttgryta.
Idag lyxade vi till det med en fransk köttgryta här hemma. Mycket gott :) Serverades med bulgur.
Ingredienser:
ca 4 portioner
500 g färsk skinka
1 gul lök smör-&rapsolja
4 dl Matlagningsgrädde 15%
1 1/2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 tsk osötad senap (hade ingen osötad hemma så jag körde med sötstark och det gick finfint ;)
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv löken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vispa ihop grädde, lök, mjöl, smulad buljongtärning, soja och senap i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Servera med kokt ris och grönsaker.
En krämig gryta som gör smaklökarna glada ;)
Ingredienser:
ca 4 portioner
500 g färsk skinka
1 gul lök smör-&rapsolja
4 dl Matlagningsgrädde 15%
1 1/2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 tsk osötad senap (hade ingen osötad hemma så jag körde med sötstark och det gick finfint ;)
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv löken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vispa ihop grädde, lök, mjöl, smulad buljongtärning, soja och senap i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Servera med kokt ris och grönsaker.
En krämig gryta som gör smaklökarna glada ;)
Kommentarer
Trackback