Kladdkaka med digestive.
Vilket idag betydde skivstång/spinningpass, tacos och kladdkaka-med-digestive-bak. Ja, visst låter den där kladdkakan med digestive god? Jag kan meddela att det var den. Den var värd varenda kalori den bestod av ;)
Ingredienser:
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade/krossade Digestivekex att bröa formen med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller ät den precis som den är.
Kladdigt+Choklad=Gott (enkel matematik)
åhhh! vad god den ser ut! den måste jag göra nu i veckan när vi kommer hem! kram på dej!