Köttbullar
Jag är en utav dem som inte förstår mig på färdigköpta köttbullar. Okej, det går snabbt och är inte lika "omständigt" som att göra egna, men hur smakar dem egentligen? Nja, det är något magiskt med hemgjorda köttbullar. Helt klart.
Min variant på köttbullar.
Ingredienser:
800g blandfärs
4 msk ströbröd( går att byta ut mot havregryn, tag då 1 dl)
1 dl vatten
1,5 msk potatismjöl
1 msk soja
1 ägg
½ finriven gul lök
salt
vitpeppar
svartpeppar
Gör såhär
Min variant på köttbullar.
Ingredienser:
800g blandfärs
4 msk ströbröd( går att byta ut mot havregryn, tag då 1 dl)
1 dl vatten
1,5 msk potatismjöl
1 msk soja
1 ägg
½ finriven gul lök
salt
vitpeppar
svartpeppar
Gör såhär
Blanda ströbröd( eller havregryn), potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar, soja och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
Forma färsen med händerna till stora eller små jämna bullar. Skölj emellanåt händerna i vatten. Lägg bullarna på vattensköljt skärbräde. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, inte för många åt gången.
Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem utan lock några minuter. Servera gärna med potatis, potatismos eller fullkornspasta.Kommentarer
Trackback