Potatis och kasslergratäng





   
Igår festade vi loss på potatis och kasslergratäng. Så himla gott!


Ingredienser:
1 kg potatis (ca 8-10 st)
1 purjolök
ca 500 g kassler
1-2 krm svartpeppar
6 dl matlagningsgrädde
riven ost
salt
vitpeppar
svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken. Strimla kasslerskivorna. Lägg hälften av potatisskivorna i botten på en ugnsfast form, lägg all purjolök över. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg sedan i kasslerstrimlorna och lägg resten av potatisen överst. Häll på matlagningsgrädden. Strö över riven ost och krydda med svartpeppar. Grädda gratängen i ca 45 minuter.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0