Punschparfait/glass med russin
Till lördagsmyset idag gjorde jag punschglass/parfait med russin. Mycket och god smak.
Smaksättning:
2 dl russin
2 dl punsch (jag använde mig av Carlshams Flaggpunsch, passar super!)
Lägg russinen i en tättslutande burk och häll över punschen. Låt stå i rumstemperatur i minst ett dygn.
Glass/Parfait:
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden hårt för sig. Blanda i grädden i äggsmeten. Rör i smaksättningen. Häll i en burk med lock (en gammal glasslåda t.ex.) och ställ in i frysen. Det tar ca 5 timmar för glassen att frysa.
Mmm..
Smaksättning:
2 dl russin
2 dl punsch (jag använde mig av Carlshams Flaggpunsch, passar super!)
Lägg russinen i en tättslutande burk och häll över punschen. Låt stå i rumstemperatur i minst ett dygn.
Glass/Parfait:
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden hårt för sig. Blanda i grädden i äggsmeten. Rör i smaksättningen. Häll i en burk med lock (en gammal glasslåda t.ex.) och ställ in i frysen. Det tar ca 5 timmar för glassen att frysa.
Mmm..
Kommentarer
Postat av: Syster
mmmmm, det måste jag testa att göra. Lät mycket gott! var det godare än Ben & Jerry? ;)
Postat av: Emma
Mja, inte godare än Ben and Jerry. Inte enligt mig i alla fall. Är inte så glad i alkoholsmaken. Den är supergod, fast i mindre mängder :) Men om du frågar Gustav så är den tusen gånger godare än B&J :P
Trackback