Kycklinggratäng
Dagens recept är kycklinggratäng. Jag gjorde den i egen tappning och den blev otroligt god! Vi åt bulgur till, men det passar lika bra att servera ris till.
ca 700 g kycklingfilé
1pkt bacon (140g)
salt
svartpeppar
5 dl créme fraiche med valfri fetthalt ( jag körde med 15%)
1 dl matlagningsgrädde
1 - 2 dl riven parmesanost (jag hade ingen parmesan hemma, utan bytte ut mot 12% riven ost - blir inte samma smak som med parmesan, men blir gott ändå :)
2 - 3 msk Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond. Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr. Servera sallad och bulgur eller ris till.
Mums!
Källa: Matklubben.se
ca 700 g kycklingfilé
1pkt bacon (140g)
salt
svartpeppar
5 dl créme fraiche med valfri fetthalt ( jag körde med 15%)
1 dl matlagningsgrädde
1 - 2 dl riven parmesanost (jag hade ingen parmesan hemma, utan bytte ut mot 12% riven ost - blir inte samma smak som med parmesan, men blir gott ändå :)
2 - 3 msk Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond. Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr. Servera sallad och bulgur eller ris till.
Mums!
Källa: Matklubben.se
Kommentarer
Postat av: Hannah
Låter jättegott. ska testa det :)
Trackback