Våfflor!
Idag var det allas vår våffeldag, och vad passar då inte bättre än våfflor?
Antalet laggar på denna smet vet jag inte riktigt. Det åts 8 våfflor här hemma hos oss idag, och efter det var lite över hälften utav smeten kvar.. Så jag skulle tippa på 18-20 laggar.
Ingredienser:
5 dl mjölk
4.5-5 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
Gör såhär:
Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål.
Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner blandningen i mjölet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 1 timme.
Under tiden smeten står och sväller:
Smält smöret och låt det svalna.
Efter en timme:
Tag fram smeten, rör ner det smälta smöret i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner det försiktigt i smten.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.
Mums!
Receptkälla: matklubben.se
Antalet laggar på denna smet vet jag inte riktigt. Det åts 8 våfflor här hemma hos oss idag, och efter det var lite över hälften utav smeten kvar.. Så jag skulle tippa på 18-20 laggar.
Ingredienser:
5 dl mjölk
4.5-5 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
Gör såhär:
Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål.
Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner blandningen i mjölet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 1 timme.
Under tiden smeten står och sväller:
Smält smöret och låt det svalna.
Efter en timme:
Tag fram smeten, rör ner det smälta smöret i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner det försiktigt i smten.
Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.
Mums!
Receptkälla: matklubben.se
Kommentarer
Trackback