Våfflor!

Idag var det allas vår våffeldag, och vad passar då inte bättre än våfflor?
Antalet laggar på denna smet vet jag inte riktigt. Det åts 8 våfflor här hemma hos oss idag, och efter det var lite över hälften utav smeten kvar.. Så jag skulle tippa på 18-20 laggar.

Ingredienser:
5 dl mjölk
4.5-5 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin

Gör såhär:
Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål.
Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner blandningen i mjölet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 1 timme.

Under tiden smeten står och sväller:
Smält smöret och låt det svalna.

Efter en timme:
Tag fram smeten, rör ner det smälta smöret i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner det försiktigt i smten.

Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.

Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.
Mums!

Receptkälla: matklubben.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0