Kyckling med ris och currysås.

Saftig kyckling med mild currysås. Passar alla åldrar.


ca 4 portioner
Ingredienser:

4 portioner ris av valfri sort

Kycklingen:
500 g kyckling
2 msk soja
3 msk olivolja
vitpeppar
svartpeppar
grillkrydda
(Kryddorna tas på känn)

Currysås:
3 msk smör
1 tsk curry
3 msk vetemjöl
4.5 dl vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 st buljongtärning höns

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Salta lätt. Ta upp kycklingen och lägg i ugnsfast form. Blanda olja, soja, vitpeppar, svartpeppar och grillkrydda. Pensla kycklingen med sojablandningen och ställ in i mitten av ugnen i ca 30-45 minuter, eller tills den är genomstekt (vit inuti UTAN rosa inslag). Koka riset efter anvisningar på paketet.

Såsen:
1. Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
2. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen.
Låt puttra några minuter (3-5)
3. VÄTSKAN: Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde. (Jag använder mig utav mjölk och matlagningsgrädde)
4. Servera kycklingen och riset tillsammans med såsen och kanske en grönsallad till.

Receptkälla-Currysås: Kokaihop.se



Gottigottgott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0