Ämmsans köttfärspaj

Idag har vi ätit köttfärspaj. Mitt egna "improvisationsrecept", med en otroligt god pajdeg som jag hittat på matklubben.se. Mumsigt!



Ingredienser

Pajdeg:
1 dl fiberhavregryn
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
1,5 dl kesella eller cremé fraiche

Rör ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan det skivade smöret och kesella/cremé fraiche. Tryck ut degen i en smörad form och låt sedan degen vila en stund i kylskåpet.
Förgrädda 6-8 minuter i 225 grader i mitten av ugnen

Fyllning:

400 gram köttfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk Tomatpuré
3 msk sweet chilisås
½ burk créme fraice
2 ägg
1 dl mjölk
2 tomater
Riven ost
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Grillkrydda
Spiskummin

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn rödlök och färs tills färsen är genomstekt. Krydda med salt, peppar, grillkrydda och spiskummin. Pressa, eller hacka, vitlöksklyftorna i färsblandningen. Tillsätt tomatpuré och sweet chilisås. Låt puttra en liten stund.

Vispa ägg och mjölk, krydda med lite salt, vitpeppar och svartpeppar.

Rör i créme fraiche i färsblandningen och blanda väl. Lägg i färsblandningen i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen. Skär tomaterna i skivor och lägg över. Smula över lite riven ost. Sätt in i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Servera med en fräsch sallad och en klick créme fraiche!




Gott, gott, gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0