Aubergine- och zucchinilasagne

Igår gjorde jag en otroligt god vegetarisk lasagne. Och turligt nog finns det en bit kvar av den som jag ska äta till lunch sen. Lycko mig! :D Receptets ledord: Enkelt och supermumsigt.

Ingredienser:

1 aubergine
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
1 paket färska lasagneplattor (200g)
1 burk färdig tomatsås (500g), av pastasåstyp ( jag tog med basilikasmak)
200 g färskost av philadelphiatyp
½ dl riven ost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär aubergine och Zucchini i tunna skivor. Stek dem i olivolja i en stor panna, stek hälften åt gången. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt.

Klipp eller skär lasagneplattorna i ca 7 cm breda bitar.

Varva tomatsås, de stekta grönsakerna, klickar av färskost och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Strö över den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med en god sallad.

Receptkälla: Buffé nr 4/2009

Tips!: Lasagnen passar utmärkt med grönsallad blandat med en dressing gjord på några skvättar olivolja, några skvättar vitvinsvinäger och italiensk salladskrydda. (All cred till min syster som lärt mig hur man gör god salladsdressing)


Krämig och smakrik.



Gott och nyttigt

Köttfärs och olivpaj

Hejsan!

Nu har det gått alldeles för lång tid utan att jag har lagt upp något smarrigt här. Det har varit fullt upp med både skola och flyttlådor, och är fortfarande, men nu tänkte jag avvara en stund åt min ätbara blogg.

Otroligt god köttfärs och olivpaj!

Ingredienser

6 port


Pajdeg:

1 dl fiberhavregryn
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
1,5 dl kesella eller cremé fraiche

Fyllning:

400 g köttfärs
1 gul lök
1/2 pkt bacon, 140 g
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 dl lätt crème fraiche
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser.Tillsätt sedan det skivade smöret och kesella/cremé fraiche. Tryck ut degen i en smord form och låt sedan degen vila en stund i kylskåpet.
Förgrädda 6-8 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.

(äter man inte oliver är det enkelt att plocka bort dem, eller så utesluter man dem helt och hållet)

Smaklig måltid!


RSS 2.0