Smakleken!


http://lantmannen.se/smakleken/emmas-champinjonkyckling-med-klyftpotatis



Enkelt och smarrigt. Tycker ni att det verkar gott? Rösta på mig!

Eller var med och tävla ni också. Glöm inte att skicka länken med ert bidrag till  mig bara ;)




P.S. Nya recept kommer i helgen!

Grillad kotlett med klyftpotatis.

Jag tog mig friheten att fuska i köket häromdagen. Färdigkryddat kött fick jag med mig i all hast från affären. Detta grillades och serverades i sällskap med klyftpotatis och grönsallad.

4 portioner

Ingredienser:

4 kotletter

Klyftpotatis:

ca 10 potatisar
1-2 msk soja
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
1 krm vitpeppar
1-2 krm svartpeppar
1 tsk grillkrydda
1 msk oergano

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela den i klyftor, gärna med skalet på. Koka upp lättsaltat vatten och koka klyftorna i ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg klyftorna i en djup plåt eller ugnsfast form. Blanda olja, soja, vitlök, vitpeppar, svartpeppar och grillkrydda. Pensla potatisklyftorna med blandningen och strö oergano över. Sätt in i mitten av ugnen i 20-35 minuter, eller tills de är "lagom". Grilla under tiden kotletterna. Servera klyftpotatis och kött tillsammans med en fräsch grönsallad. Smaklig måltid!




Kinesisk köttfärsröra i pitabröd.

Ja, vad säger man? MERSMAK!

Portioner: 4

Ingredienser:

1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, champinjoner och vitkål i en stor stekpanna. Lägg dem sedan åt sidan.
2. Stek blandfären is 3–4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Tillsätt löken, champinjonerna, vitkålen och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.

Receptkälla: Buffé nr 4/2009


Kyckling med ris och currysås.

Saftig kyckling med mild currysås. Passar alla åldrar.


ca 4 portioner
Ingredienser:

4 portioner ris av valfri sort

Kycklingen:
500 g kyckling
2 msk soja
3 msk olivolja
vitpeppar
svartpeppar
grillkrydda
(Kryddorna tas på känn)

Currysås:
3 msk smör
1 tsk curry
3 msk vetemjöl
4.5 dl vätska (mjölk, vatten eller grädde)
1 st buljongtärning höns

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Salta lätt. Ta upp kycklingen och lägg i ugnsfast form. Blanda olja, soja, vitpeppar, svartpeppar och grillkrydda. Pensla kycklingen med sojablandningen och ställ in i mitten av ugnen i ca 30-45 minuter, eller tills den är genomstekt (vit inuti UTAN rosa inslag). Koka riset efter anvisningar på paketet.

Såsen:
1. Smält smöret och tillsätt curry, låt fräsa ihop en stund.
2. Tillsätt mjölet och låt det fräsa ihop innan du häller på vätskan under omrörelse. Tillsätt buljongtärningen.
Låt puttra några minuter (3-5)
3. VÄTSKAN: Du kan koka såsen på enbart vatten, mjölk eller grädde. Du kan även ta lite av varje om du vill. De är goda på varsitt vis, fast visst är det lite lyxigare med grädde. (Jag använder mig utav mjölk och matlagningsgrädde)
4. Servera kycklingen och riset tillsammans med såsen och kanske en grönsallad till.

Receptkälla-Currysås: Kokaihop.se



Gottigottgott!

RSS 2.0