Krämig kyckling och champinjonrisotto

Nu har det varit mycket att göra, både i skolan och hemma, vilket gjort att bloggen blivit lidande. Men frukta ej! Jag har fortfarande lagat mat och fotat den för att dela med mig av den till er. Först kommer min alldeles egna krämiga kyckling och champinjonrisotto.

Ingredienser:

4 dl avorioris
8-9 dl buljong (Går fint att koka upp vattnet och lägga i två buljongtärningar)
½ gul lök
ca 300 g kycklingfilé ( 2-3 filéer)
3-4 dl färska eller frysta champinjoner
2-3 dl vatten
2-3 msk vetemjöl
1dl matlagningsgrädde
margarin
salt
vitpeppar
svartpeppar


Gör såhär:
Koka buljongen. Finhacka löken. Smält margarin i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset i kastrullen, rör om och låt det bli glansigt. Häll på buljong lite i taget. Låt riset suga upp all vätska innan du häller på mer. Låt sedan koka i ca 20 minuter tills riset är mjukt.

Skär/strimla kycklingen i mindre bitar. Smält margarin i en kastrull och bryn kycklingen, släng på lite salt. Häll sedan i champinjonerna och låt dem fräsas några minuter. Häll på vattnet och låt koka tills kycklingen är vit inuti, utan några rosa inslag. Vänd i mjöl och rör om väl. Häll i matlagningsgrädde och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och svartpeppar.

När riset är färdigt. Vänd ner kyckling och champinjonröran i riset. Servera med en fräsch sallad.
Smaklig måltid!




Kommentarer
Postat av: Frida

Hej. Till hur många personer är risotton? =)

2010-03-29 @ 17:04:34
URL: http://friiiidacarlson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0